martes, 14 de diciembre de 2010

EMPATE A 1 CON PORTUGAL


Sports Arena de Tirgu-Mures, na Roménia.

Árbitros: Bogdan Sorescu, Alexandru Bajan e Ovidio Curta (Roménia).
Cronometrista: Gheorghe Giurgin.

Roménia 1-1 Portugal (0-0, ao intervalo).

ROMÉNIA: Klein, Hatei, Radu, Lupu e Gherman.
Jogaram ainda: Alicani, Mihaly, Stoica, Sotarca, Radu II e Ignat.
Suplentes não utilizados: Iancu, Dobre e Andrei Claudiu.
Treinador: Sito Rivera.
Golos: Hatei (38’).
Disciplina: Cartão amarelo exibido a Hatei (9’).

PORTUGAL: André Sousa, Gonçalo, Leitão, Pedro Cary e Joel Queirós.
Jogaram ainda: Paulinho, Cardinal, Arnaldo (cap.), João Matos, Fábio, Vítor Hugo, Marinho e Bruno Coelho.
Suplentes não utilizados: Ricardo Fernandes.
Treinador: Jorge Braz.
Golos: Paulinho (38’):
Disciplina: Cartões amarelos exibidos a João Matos (9’), Paulinho (15’) e Cardinal (33’).
România şi Portugalia au încheiat la egalitate, 1-1, în primul joc amical, disputat marţi seara în Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş. Un meci spectaculos, cu numeroase faze de poartă, cu o echipă a României care a oferit o replică excelentă vicecampioanei europene. Golurile au venit în ultimele 60 de secunde ale meciului. Mai întâi, Paulinho a profitat de jocul 5-0 al României şi a înscris cu un lob, pentru ca Matei să aducă egalarea cu 20 de secunde înainte de final, cu un şut la colţul scurt.
A fost un meci în care apărările au fost la înălţime, iar portarii au scos tot. Klein, respectiv Andre Sousa  şi Vitor Hugo au prins o zi excelentă şi au păstrat porţile intacte. În prima repriză, Matei, Gherman şi Lupu au trecut pe lângă deschiderea scorului, iar Arnaldo, căpitanul oaspeţilor l-a încercat pe Klein cu un lob.
Repriza secundă a fost mult mai intensă. Queiros trage în bară în minutul 21. Lupu ratează şi el o bună ocazie, şutul lui Fabio Aguiar este scos de la rădăcina barei de Klein. Au urmat 3 ocazii ale lui Ignat, de fiecare dată blocat de defensiva lusitană.
În ultimele 3 minute ale jocului, Sito Rivera forţează victoria, îl scoate pe Klein şi joacă în sistemul 5-0, cu Lupu pe post de portar. La singura greşeală din meci, căpitanul echipei noastre pierde o minge în tuşă, portughezii execută repede, iar Paulinho înscrie cu un lob în poarta goală: 0-1.
România nu cedează, iar după mai multe pase, Stoica trimite în centru, Gherman nu ajunge la minge dar, Matei, pe fază, înscrie la colţul scurt: 1-1.
Un rezultat excelent în faţa vicecampioanei Europei, un egal care ne dă speranţe pentru turneul de calificare din februarie.
Iată şi echipele care au evoluat:
România: Klein – Matei, Lupu, Radu, Gherman. Au mai jucat: Stoica, Ignat, Mihaly, Răducu, Şotârcă, Al-Ioani. Antrenor: Sito Rivera.
Portugalia: Andre Sousa – Goncalo Sousa, Joel Queiros, Pedro Cary, Leitao. Au mai jucat: Vitor Hugo, Paulinho, Arnaldo Pereira, Cardinal, Fabio Aguiar, Marinho, Joao Matos, Ricardo Fernandes şi Bruno Coelho. Antrenor: Jorge Braz.
Au arbitrat: Bogdan Sorescu şi Alexandru Băjan.

No hay comentarios: